Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Witch Doctor  (Okunma Sayısı 1859 defa)
Gangren
Site Yöneticisi
Ratman

« : 17.03.2009 15:08 »

Diablo 3'ün açıklanan ikinci karakter sınıfı; Witch Doctor.

Ne yazık ki, şu anda elimizde bu karakter sınıfı hakkında çok fazla bir bilgi yok. Diablo 2'den hatırladığımız Necromancer ile benzerlikler gösteren sınıfın açıklanan yetenek ağaçları:

Plague, Spirit ve Voodoo

Birçoğunuzun yeni tanışacağı Witch Doctor sınıfı, Umbaru kabilesinden bir büyücü. Mbwiru Eikura - The Unformed Land - Şekillenmemiş Topraklar'da bulunan tanrılarına sunulan kurbanlardan elde ettikleri güçleri kullanan büyücüler.

Blizzard tarafından geçen Ağustos ayında yayınlanan oyuniçi videosunda görülen Witch Doctor büyülerine biraz yakından bakalım:

Spirit Yetenek Ağacı

Firebats

Witch Doctor'ın bu büyüsünde, rakibine doğru gönderdiği, etrafı ateşle kaplı yarasaları görebilirsiniz.
Menzilinin kısalığına dikkat çekmenizi isterim.

Skull of Flame

Witch Doctor bu yeteneği kullandığında, yaratıklara bir nevi bombaya benzeyen birşey fırlatıyor.
Bomba patladığı yerdeki yaratıklara hasar verirken, bir çeşit ateşten hayalete benzeyen grafik görmek mümkün.

Mass Confusion

Mass Confusion, Witch Doctor’u kalabalık gruplar içerisinde çok eğlenceli kılacak bir yeteneğe benziyor. Kullanıldığında, bir grup yaratığın şaşırıp, birbirleri ile savaşmalarına neden olan bu yeteneğin, yaratıklara hasar verip vermediği konusunda net bir bilgi yok.

Soul Harvest

Bu yetenek kullanıldığında, Witch Doctor’un etrafında mavi renkte bir daire oluştuğunu görmek mümkün. Dairenin içinde kalan yaratıklar (videoda birçoğu) ölüyor ve ruhları Witch Doctor’a transfer oluyor.
Transferin Witch Doctor’un manasını yenilediğini düşünüyorum.

Voodoo Yetenek Ağacı

Summon Zombie Dog

Mongrel, Zombie Dog.. Siz ne derseniz diyin, Witch Doctor’un bu summon yeteneği, emrinde savaşacak köpeğe benzeyen yaratıklar çıkarıyor. Ancak herşey bununla sınırlı değil; yine Diablo 3’e özel bir yenilik ile karşılaşıyoruz. Witch Doctor, summon edilen bu mongrellerin üzerinde farklı büyüler kullanarak, onların güçlenmesini sağlayabiliyor.

Sacrifice

Sacrifice yeteneği, Witch Doctor’un, o an yanında bulunan bir mongrellin kendisini patlatmasını ve mongrellin toplam yaşam puanının (hitpoint) belli bir yüzdesine eşit olarak etrafında bulunan yaratıklara hasar vermesini sağlıyor.

Horrify

Horrify, Witch Doctor’un Mass Confusion’a benzeyen diğer bir yeteneği. Etrafında bulunan yaratıklara korku salarak, kendisine saldırmalarını önlüyor. Üzerlerinde Horrify yeteneği kullanılan yaratıkların kafalarının üzerinde bir kuru kafa simgesi çıkıyor ve etrafta koşuşturmaya, Witch Doctor’dan uzağa kaçmaya başlıyorlar.

Wall of Zombies

Wall of Zombies, daha önceki Diablo oyunlarından alışık olduğumuz yeteneklere benzerlik gösteriyor aslında..
Eskiden yaratıkların bize ulaşmasını engellemek için ateş duvarı kullanırdık, artık zombilerden oluşan bir duvar kullanıyoruz?!

Plague Yetenek Ağacı

Plague of Toads

Witch Doctor, düşmanlarının üzerine kurbağa salıyor! Evet, yanlış duymadınız, Witch Doctor’un bu yeteneği, belli bir yönde, zıplayarak ilerleyen kurbağalar. Belli sayıda sıçramadan sonra veya bir yaratık ile temas ettiklerinde patlıyorlar. (ve büyük ihtimal ile hasar veriyorlar)

Locust Swarm

Locust Swarm’u aslında Diablo 2’nin Act 2’sinden hatırlayabilirsiniz. Yüzbinmilyonlarca sinekten oluşan tek bir yaratıktı ve zZzZzZZZz diye bir sesi vardı. Diablo 3’te bu biraz değişmiş.
Witch Doctor’un bu yeteneği, düşmanlarının üzerine böcek fırlatmakla ilgili. Süreli bir yetenek olan Locust Swarm, yaratığın üzerinde kaldığı sürece hasar vermeye devam ediyor, bununla kalmayıp, etkilenmiş yaratığın yakınına başka yaratıklar gelirse, onlara da bulaşıyor.

Yukarıda sayılanlara ek olarak, Spider Statue adı altında bir yetenek daha var. Kullanılışına şahit olmadım ama, sabit bir noktaya dikilen bir örümcek heykeli ile alakalı bir yetenek olduğunu söyleyebiliriz.

Gördüğümüz kadarıyla açıklayabileceğimiz yetenekler bunlar. Witch Doctor’un eğlenceli bir karakter olacağı kesin, umarım Necromancer’ın kaldırılmasından dolayı hayal kırıklığı yaşayan birçok Diablo 2 oyuncusunu da mutlu eder.
darknorrec
Genel Moderatör
Tainted

GECENİN NEFESİ, KARANLIĞIN DİŞLERİYİM.

« Yanıtla #1 : 17.03.2009 15:13 »

çok güzel bir yazı daha. Teşekkürler

TAM GAZ YA DA HİÇ.
peornomin
Ratman

« Yanıtla #2 : 17.03.2009 15:52 »

gerçekten çok güzel bir yazı
Shadowfall
Fallen

« Yanıtla #3 : 23.03.2009 14:08 »

Şuan aktif olarak wow oynuyorum fakat sabırsızlıkla diablo 3 ' ün çıkmasını beklemekteyim büyük bir ihtimal Witch Doctor açabilirim hoş ve güzel bir karaktere benziyor gangren bizi bilgilendirmeni de takdir ediyorum
assassinated
Fallen

« Yanıtla #4 : 23.03.2009 20:45 »

Aynı şekilde ben de ısınmaya başladım aslında, belki de bunda diğer sınıflardan daha radikal olmaları rol oynuyor. Vebalar ve Voodoo'lar gayet enteresan geliyor artık bana.
dwimmerlaik
Fallen

« Yanıtla #5 : 31.03.2009 09:51 »

ruh hastası tavırları ve sinsi hareketleriyle beni kendine iyice bağlamış karakter, kendime yakın mı hissediyorum ne böyle adamları  Dil çıkaran varsa yoksa caster Göz kırpan

this is my hour
darknorrec
Genel Moderatör
Tainted

GECENİN NEFESİ, KARANLIĞIN DİŞLERİYİM.

« Yanıtla #6 : 01.04.2009 10:42 »

Videolarda görünen skill özelliklerini aşağıda veriyorum.

TAM GAZ YA DA HİÇ.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC
Tema d3Türkiye için Gangren tarafından yeniden düzenlenmiştir.
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!