Öncelikle bütün Diabloseverlere merhaba,
Blizzcon 2009 ile diablo adına açıklana açıklana yalnızca bir karakter açıklanmış olması oldukça üzücü, zira en azıdan şu tarihte "betası düşünülüyor" diye bir cevap bekliyordum. Yeni monk karakterine gelince, trailer her ne kadar ( gerçekten de öyle ) berbat olsa da, monkun ve diğer karakterlerle birlikte oynanırken çekilmiş oyuniçi görüntüleri gerçekten oldukça sıkı bir Diablo çalışması yapıldığını gösteriyor. Youtube'dan ulaşılabilecek görüntüleri yönetici arkadaşın buraya koymasını beklemek çok da yanlış olmaz üstünde tartışabiliriz.
Ben şunu söylemek istedim monk karakteri eh iyi güzel sayılır ama ben oyuniçi görüntülere göz atarken çevreye, animasyonlara, oyun hızına, yeteneklere, oyuniçi dinamiklere dikkat etmeye çalıştım da bazı şeyler gözüme çok battı.
Mesela şu yerden toplanan ve bir tanesi bütün oyuncu takımını iyileştiren havada duran kırmızı enerji küreleri, allah aşkına Blizz daha yaratıcı bir animasyon bulamadın mı? Yemin ediyorum onun yerine ne kadar klişe gelecek olsa da yere düşen kırmızı bir tüpü tercih ederdim, oyun bu haliyle konsol oyunlarını anımsattı bana, ve Diablo ciddiyeti biraz sarsılmış gibi geldi, haksızsam söyleyin tartışalım forum şenlensin

Kalabalık mekanlarda fareyi düşmanlar üzerinde dolaştırırken imlecin ( üçgen ve d2deki zırhlı eldiven imlecini çook aratacak olan şey ) üstüne geldiği bir düşmanın animasyonlarının tamamen ortadan kalkıp etrafında kırmızı çizgi çizilerek işaretlenmesi olayı umarım tez zamanda düzeltilecek bir eksikliktir, zira bir konsol benzetmesi daha yapıp iyice oyundan soğumak istemiyorum. Ne bileyim d2deki gibi imleşle işaretlenen düşman daha parlak görünebilirdi, komple kızmızı çizgiyle kenarlarını çizip animasyonu silmek ne oluyor Blizz bu da iki etti sanırım.
Yeni monk karakterinin hareketlerinden bazıları da ciddi anlamda uzakdoğu mmolarındaki karakterlerin hareketlerine benzemiş, sağa sola ışınlanıp havada hareketler çizerek görünmeden bir kaç kişinin toz bulutu arasında kombo yapılarak öldürülmesi bana pek de eğlenceli görünmedi.
Bunların haricinde mekan tasarımları hava şartları ( rüzgar vsvs ) gibi etmenler güzel düşünülmüş, düşmanların ölüm animasyonları daha önce gördüğümüz videolara oranla biraz daha kanlı hale getirilmiş.
Monk karakterinin asıl gücü nedir tam olarak anlayamadım, oyuniçi videolarından birinde diğer karakterlerdeki "mana" barı yerine, üç tane üst üste alet topu gibi bir şey görünüyodu. Herhalde ilerki günlerde ortaya çıkar.Şimdilik bu kadar, başka fikri olan varsa beri gelsin.